bugün ne pişirsem? karnabahar çorbası…

şubat ayının en eğlenceli günü 2 Şubat, bizim D.’nin doğumgünü.  ama bu sene biraz tuhaf oldu, D. sömestr tatilini fırsat bilip Vancouver’a arkadaşının yanına gitti. ilk defa doğumgününde birlikte değildik. 19 yılda bir olur böyle şeyler diyoruz:) artık biz de 19 yıl öncesinin 2 günlük bebeği için pasta yaparız.

D.nin yokluğunda ev sebze bahçesine döndü. onun sevmediği ne varsa pişirdim. kapuskalar, karnabaharlar, brokoliler…kekler de aldı nasiplerini, üzümlü pişiyorlar.

karnabahar, kıvamlı çorba sevenler için uygun bir sebze. un filan kavurmadan gayet güzel koyuca bir çorba oluyor. isteyen süt ilavesi ile seyreltebilir. bana kalırsa bu çorbanın en kritik malzemesi muskat. cevzi-bevva da denen muskat ile ilgili bakınırken biraz şaşırdım doğrusu. ilginizi çekerse bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C3%A7%C3%BCk_Hindistan_cevizi

süt ile pişirince muskatı abartmamak gerekiyor anlaşılan:)

 

DSCF0012

******

malzemeler:

  • bir orta boy karnabahar
  • bir küçük patates
  • bir soğan
  • süt
  • zeytinyağ
  • tuz, karabiber, muskat rendesi, kırmızı biber, toz kişniş, kimyon, limon kabuğu rendesi, çok az fesleğen, çok az kuru kereviz yaprağı
  • tavuk suyu
  • üzerine,  maydanoz veya kişniş yaprakları

tarif:

soğan, karnahahar ve patates haşlanır. blender ile iyice ezilir, püre haline gelince içine süt+tavuksuyu katılır, baharatlar da eklenip pişirilir.

afiyet olsun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s