duyurulur: deniz mevsimi açıldı.

 

olimpos

nisan sonunda olimpos-çıralıdaydık. son 4-5 yıldır yolumuz düşmüyordu, ama yıllarca her yaz giderdik olimposa, bizim D. daha emeklerken oralardaydık. ödüm kopuyordu ya bozulduysa çıralı, turistin elinde oyuncak olduysa diye…

naçizane tespitlerim şunlardır: bahçesine çadır kurduğumuz pansiyonlar “butik oteller” e dönüşmüş. fena mı olmuş derseniz, e aslında pek de fena olmamış. 20’li yaşlarda çadır- madır farketmiyordu da, 40’lara gelince bende bi şımarıklık peydah oldu, ferah bi oda, temiz bi banyo istiyor insan. sahildeki -her yaz yeniden yapılan- derme çatma lokantalar yerlerinde duruyorlar. ama artık derme çatma değiller. şükür plastik sandalye-masa dekorasyonuna gönül indirmemişler, hemen hepsi ahşap malzemeler kullanmışlar. yüksek perdeden müzik de çalmıyorlar e daha ne olsun. özlemişim çıralıyı, portakal çiçeklerinin kokusunu, balığını, rakısını, salatasını…

şu hayatta değişim belli ki kaçınılmaz yeter ki can sıkıcı olmasın.

e denize de  girdim elbet. soğuk deniz yokmuş az bira varmış meğer. yani deniz mevsimini akdenizde açmış bulunuyorum, darısı burgazadanın, kınalıadanın başına…

bu yazının tarifi pek leziz, pek kolay. balık, salata ve sebzeli mısır ekmeği şahane akşam yemeği oldu. buyrunuz tarif aşağıda.

sebzeli mısır ekmeği

IMG_2204

malzemeler:

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 + ½ su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • Pırasa, kırmızı kapya biber, kuru soğan, havuç, maydonoz, dereotu

tarif:

biber, soğan ve pırasayı küçük küçük kesin, havucu rendeleyin ve az zeytinyağ ile kavurun.

mısır ununu -yağsız, hafifçe rengi dönene kadar- kavurun. Soğuyunca diğer kuru malzeme (un, tuz, şeker kabartma tozu) ile karıştırın.

Yumurtaları iyice çırpın, süt ve yağ ile karıştırın.

Kuru malzemeye ekleyin. Pütür kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Sebzeleri ve ince kıyılmış maydanoz ile dereotunu da ekleyin. Yağlanmış cam fırın kabına (ben kare bir kalıp kullandım) dökün. Isıtılmış fırında 180° derecede 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s